A szervező és ötletgazda

 • Kezdőlap
 • Rólunk
 • A szervező és ötletgazda
A Lengyelországi Magyar Filmtavasz ötletgazdája és szervezője a Cracovia Expressz Magyar-Lengyel Kulturális Alapítvány / Krakkói Magyar Centrum, amelyet dr. Pászt Patrícia hívott életre 2001-ben a magyar-lengyel kulturális kapcsolatok ápolása és élénkítése céljából. A Krakkói Magyar Centrum egy úttörő jellegű, új működési modell sikeres megvalósulása: ez az első, közhasznú civil szervezet formájában működő külföldi magyar kulturális intézet, amely diplomáciai státusz nélkül, pályázati és szponzori segítséggel folytatja munkáját, s melynek kiemelt célja a magyar-lengyel kapcsolatok professzionális igényű megerősítése.

Fennállásunk óta egy sereg rangos magyar és nemzetközi kulturális esemény szervezői és inspirálói voltunk nem csupán Krakkóban és Budapesten, de egész Lengyelországban, Magyarországon, Erdélyben valamint a Visegrádi Országokban. A hazai kultúra több száz elismert képviselőjét láttuk vendégül, több mint 350 rendezvényünkre több ezren voltak kíváncsiak Lengyelország 18 és Magyarország 6 városában. A médiában megjelent pozitív sajtóvisszhang közel 1500 cikkben és tudósításban mérhető.

Legnagyobb sikereink között tartjuk számon az évről-évre 10 lengyel nagyvárosban megvalósuló Magyar Filmtavaszt, az EU soros magyar és lengyel elnökségek évében megrendezett nagyszabású Báthory Expressz programsorozatot, a Budapest és Pécs valamint Krakkó közötti partnervárosi rendezvényeit, és nem utolsósorban Leonardo Da Vinci Hölgy hermelinnel című festményének a Szépművészeti Múzeum számára történő kikölcsönzését, amelyben intézményünk döntő szerepet játszott.

Alapítványunk elnökének, dr. Pászt Patríciának magyar-lengyel kapcsolatok terén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységét számos rangos hazai és lengyel kitüntetéssel díjazták (Lengyel Köztársaságért Érdemrend Lovagkeresztje, Pro Cultura Hungarica díj, Lengyel Kultúráért Érdemrend, Hevesi Sándor díj, ZAIKS műfordítói díj, Promenád díj).

KONTAKT

CRACOVIA EXPRESSZ MAGYAR-LENGYEL KULTURÁLIS ALAPÍTVÁNY

© Minden jog fenntartva.
 • CÍM:
  1077 BUDAPEST, REJTŐ JENŐ UTCA 6. 5/2.
 • ADÓSZÁM:
  18102808-1-42
 • IBAN:
  HU92 1199 1092 0617 9234 1000 0001
 • SWIFT:
  GIBAHUHB
 • WEB:
  magyarfilmtavasz.com
  hungary.art.pl
 • EMAIL:
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.